Trädgårdsstaden Hestra – snart komplett

Snart inleds byggnation av den fjärde och sista etappen i Trädgårdsstaden Hestra. Till hösten 2019 beräknas hela projektet stå färdigt. När allt står klar får de boende ett komplett område med bland annat gym, bastu, badtunna och grillplats.

Sedan tidigare är boende i den första och andra etappen inflyttade i områdets flerbostadshus och radhus. Köparna i etapp 3 beräknas flytta in i början av 2019.

– Vi hade föreställt oss en bra blandning på de som bor i området, med både äldre och unga barnfamiljer och vi ser att det verkligen blir så. Det fantastiska läget nära skog, sjö med badplats och även matbutiker, förskolor och skolor tilltalar. Att många aktiviteter och bekvämligheter kommer att finnas i själva området är ytterligare plus.

– Närheten till centrum är också viktig för många. Från trädgårdsstaden tar du dig med buss till centrum på fem minuter, busshållplats har du alldeles intill. Om du inte tar cykeln förstås, det går nästan lika snabbt, säger Felix Smith, försäljningschef för bostäder på Cernera.

De 58 boenden som ingår i etapp 3 är i princip slutsålda och cirka 40 procent av de 22 bostäder som byggs i etapp 4 likaså.

– Försäljningen har gått bra hela tiden. För den som vill köpa boende finns chansen fortfarande men mitt råd är att inte vänta för länge om man vill försäkra sig om en bostad, säger Felix.

×