Petter Lodmark, Arkitekt QPG

Ett tryggt område med unikt läge

– SKAPA EN MILJÖ RIK PÅ UPPLEVELSER SOM ÄR BRA ATT LEVA I OCH GER UTRYMMEN FÖR MÖTEN. MAN SKA VARA STOLT ÖVER ATT BO I TRÄDGÅRDSSTADEN HESTRA.

Petter lodmark på arkitektkontoret QPG i Göteborg tvekar inte när han får frågan om hans viktigaste uppgift som arkitekt för Trädgårdsstaden Hestra. Att han är mån om att husen är vackra och hållbara nu och i framtiden är en självklarhet.

– Men livet på gatan, trädgårdarna och grönområdena där människor möts är något jag brinner för. De olika storlekarna på lägenheter och radhus skapar förutsättningar för ett tryggt och trivsamt boende för såväl nybyggare med den första egna lägenheten som barnfamiljer och äldre, säger Petter.

Husens jordiga och varma färger går från varmvitt och ockragult till falurött och mörkumbra.

De kopplar till naturens egna nyanser. Petter berättar att QPG lagt stor vikt vid att skapa ett kvarter med tydlig stadskaraktär men ändå knyta an till naturen. Det ska kännas naturligt att promenera och röra sig i området utan att man upplever att man stör någon. Det har även varit viktigt att binda ihop de nya gatorna och barnens mysiga ”smitvägar” mellan husen med befintliga stigar och promenadvägar.

– Läget i sluttningen ner mot sjön gör området unikt. Trädgårdsstaden Hestra kommer att koppla ihop Hestra Parkstad med staden, avslutar Petter.

Fem snabba till Petter

BÄST MED ATT VARA ARKITEKT:
Många olika uppgifter

INTRESSE UTÖVER ARKITEKTUR:
Musik och havet

VÄRLDENS VACKRASTE BYGGNAD:
Har för många favoriter för att välja en

FAVORITARKITEKT:
Alvar Aalto

EN ARKITEKTS FRÄMSTA EGENSKAP:
Lyssna in och samarbeta

×