Mycket mer än bostäder

Trädgårdsstaden Hestra erbjuder så mycket mer än moderna lägenheter och radhus av högsta kvalitet. Här ska du kunna leva ett skönt liv med träning, natur och avkoppling, men ändå ha nära till affärer, förskolor, skolor och Borås centrum. Därför är boendet i Trädgårdsstaden Hestra så mycket mer än livet innanför hemmets väggar.

Ulliga får runt knuten på Trädgårdsstaden Hestra i Borås

Skidåkning

Njut av gnistrande spår

Inte långt från Trädgårdsstaden ligger Hestrastugan med fantastiska skidspår under snörika vintrar. Här finns även konstsnöspår som bara kräver lite kyla för rätt glid.

Grill

Med vitlök, honung eller hickory?

Vår grillplats erbjuder stor grill och rejäla sittplatser. Här kan du och dina vänner njuta av ljusa sommarnätter eller gnistrande vinterdagar. Ha bara tålamod och vänta tills glöden är riktigt bra.

Boule

När sport är som bäst

Boule är enligt många den perfekta sporten: Du behöver knappt någon utrustning, blir inte andfådd och kan umgås civiliserat med ett glas vin och snittar vid sidan om. Därför har vi självklart en boulebana.

Redan Egyptens faraoner
De gamla egyptierna, grekerna och sedan romarna ägnade sig alla åt bouleliknande spel. Det var dock de romerska legionärerna som förde spelet till Frankrike. Här utvecklades sporten
men under namnet pétanque.

Fiske och bad

Gammelgäddan lurar i vassen

Sjön Kolbränningen är en av Borås oaser. Här finns både sandstrand, bad- och fiskebryggor (varav en är tillgänglighetsanpassad). Sjön erbjuder både abborre och gädda.

Lekplats och plan

Bästa boendet för alla barn

Självklart har området en egen, grön lekplats för barnen. Bara ett stenkast bort ligger dessutom fotbollsplaner för alla ben med spring i.

Gym, jogging och promenader

Håll dig i form

Det lilla välutrustade gymmet är öppet för alla boende i Trädgårdsstaden Hestra. Du som gillar att jogga kommer också att älska Hestra. Elljusspåret runt sjön är 1,9 km medan Hestrastugans erbjuder spår från 2,5 – 12 km.

Odling

Egna grönsaker och kryddor

Visst kan det vara bra med gröna fingrar, men det är faktiskt inte så svårt att odla både det ena och det andra. I Trädgårdsstaden Hestra har alla som vill möjlighet till att ha sin egen lilla täppa.

Bastu & Badtunna

Varmt och härligt året om

Att bada tunna är skönt för både kropp och själ. Trädgårdsstaden Hestra har även egen bastu.

Shopping

Nära till centrum

Tar du cykeln rullar du ner till centrum av Borås på 5-6 minuter, promenerar du tar det lite längre tid. Du har dessutom nästan lika nära till Knalleland och Borås Arena.

Klubbhus

Perfekt för fest och möten

Ibland vill man kanske ha lite större fest än vad man får plats med hemma. Då är det bra att kunna låna det möblerade klubbhuset som är utrustat med bl a ett praktiskt och lättarbetat kök.

×